El Festival Flamencon apropa el flamenc al públic jove amb un musical al Teatre Margarida Xirgu

El Festival Flamencon apropa el flamenc al públic jove amb un musical al Teatre Margarida Xirgu
Raquel Moreno/ Rafa Tejada
29/02/2024 - 14:46

Badalona - El musical «A dos cuerdas de ti» dóna el tret de sortida del Festival Flamencon des del Teatre Margarida Xirgu. Fins el 17 de març el certamen portarà diverses actuacions de flamenc als municipis de Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

flamencon 2

L'espectacle, adreçat a un públic jove, parla de la pèrdua del familiar de les dues veus femenines que protagonitzen la posada en escena, mare i filla, acompanyades de la direcció musical de Paco Garfia a la guitarra. Segons el director de l'obra, Jaime Calvet, amb aquesta proposta, la música flamenca pot obrir-se camí als musicals, dirigits específicament als adolescents. Un gènere, diu, que s'ha de potenciar.

Un cop finalitzada l'actuació, el públic ha pogut interactuar amb els artistes, explicant-los com han viscut la posada en escena. Després dels aplaudiments, han estat molts els joves que han mostrat el seu interès pel flamenc. Una oportunitat de luxe, segons ha celebrat el programador del festival Flamencon, Paco Garfia.

flamencon

El festival Flamencon clourà de nou a Badalona, al Teatre Zorrilla, amb la Gala homenatge al guitarrista i compositor espanyol Manolo Sanlúcar, «La Música i la Palabra». Serà el 16 de març a les 7 de la tarda. Durant les properes setmanes però hi haurà més actuacions de flamenc a Santa Coloma de Gramenet. Tota la programació es pot consultar al portal web flamencon.es.