El Festival Reafina, de música clàssica, aterra a Badalona aquest estiu

El Festival Reafina, de música clàssica, aterra a Badalona aquest estiu
Laia Martínez
29/05/2023 - 16:53

Badalona - Aquest 30 de juny arriba a Badalona el Festival Reafina. La ciutat s'omplirà de música clàssica fins al 15 de juliol a través d'aquesta iniciativa que pretén apropar aquest gènere musical a nous públics, sobretot als joves. Els directors artístics han engegat la primera edició a través d'una campanya de micromecenatge. Fa 30 dies que l'han engegat i, de moment, compten amb més d'una quinzena d'aportacions i tenen acumulats gairebé 450 €, de 6.000 € que tenen com a objectiu.

De fet, aquest Festival sorgeix d'aquesta barrera imaginària que a vegades dificulta poder atraure el públic més jove. Aquest projecte neix de la mà de dos músics i antics companys de carrera del Conservatori, els directors artístics Rafael Roca i Georgina Muntadas, amb la idea d'adaptar-la en l'actualitat per captar l'atenció, sobretot, d'aquest sector de la població. Consistirà en 4 concerts, presentats amb un format original, que tindran com a escenari espais excepcionals del municipi com el Cor de Marina o l'Associació de Veïns del Centre.


El programa del Festival Reafina és el següent:

📍 Divendres 30 de juny (20h) al Cor de Marina: Concert inaugural amb el Duo Reafina & Friends. Diverses formacions s'encarregaran de tocar, en un format híbrid i amb diversos instruments de corda, vent o piano, un repertori de peces curtes i variades.

📍 Divendres 7 de juliol (19:30h) al badiu de l'Associació de Veïns del Centre: Concert de Duo Helios, amb flauta i clarinet, que representarà 'L'Estranya parella'.

📍 Divendres 14 de juliol (19:30h) al pati del Col·legi Cultural: El Quartet Metamorfosi protagonitzarà un concert-conferència amb obres de Joseph Haydn i Eduard Tolrà.

📍 Dissabte 15 de juliol (20h) al Cor de Marina: Concert final amb l'espectacle 'El paso de las horas', a càrrec del duo de veu i piano Elsa Vitória i Enric Roda.

La iniciativa s'està impulsant a través d'un Verkami amb què proposen diversos lots i combinacions, per aquells que vulguin participar.

REAFINA FESTIVAL 2