El futur de Karim López i Iker Garmendia apunta als Estats Units

El futur de Karim López i Iker Garmendia apunta als Estats Units
Xavi Ballesteros / Ferran Vinaixa
05/06/2024 - 01:30

Badalona - El Joventut ja té de moment 2 fitxatges per l'equip masculí (el base Keye Van der Vuurst i el pivot Artem Pustovyi) i dues renovacions pel femení ( el tècnic Jordi Vizcaino i Alima Dembelé) i també coneix alguna sortida, com l'estatunidenca Nukiya Mayo.

El que més preocupa al club verd-i-negres, però, és que dues de les perles del planter de la Penya marxaran als Estats Units, a les temptadores universitats nord-americanes.

karimlopz
Karim López

Són el mexicà Karim López i l'aler de Castelldefels Iker Garmendia. D'ençà que les universitats nord-americanes poden pagar diners als joves perquè vagin als Estats Units, són moltes perles que han fet les maletes per creuar l'Atlàntic perquè a Europa no es pot competir amb què els hi ofereixen. També marxen Jakucionis (Barça) o Demin (Madrid).

El curs passat ja va marxar un altre dels joves del planter verd-i-negre com era Conrad Martínez. Segons declaracions a Badalona Comuniació, el director esportiu de la Penya, Jordi Martí, això és un problema pel model del Joventut d'ara en endavant.
Finalment, els joves Ruzic, Kraag i Miguel Malik Allen han estat a Treviso disputant l'Eurocamp amb alguns dels millors jugadors joves del món mentre a l'Olímpic Jordi Rodríguez, Rubén Prey i Pep Busquets continuen fent entrenaments de postemporada. En principi divendres comencen tots vacances.

El Joventut encara no ha fet oficial però ja us va avançar Badalona Comunicació que té tancat el fitxatge d'Artem Pustovyi, un jugador de 2'19 m d'alçada i 31 anys, que ve a reforçar el joc interior.
La Penya tindrà doncs amb l'ucraïnès i Ante Tomic una parella de 'cincs' força semblants i que es coneixen a la perfecció de quan van coincidir al Barça. De fet, són grans amics des de llavors. També havia coincidit amb Pau Ribas. Pustovyi arriba procedent de l'Obradoiro on no ha pogut evitar el descens a la LEB Or. L'ucraïnès ha acabat amb unes estadístiques excel·lents amb 13,5 punts, 6,1 rebots i 17,1 de valoració en 26 minuts de mitjana.

Foto portada: Oriol Duran (L'Esportiu)