El futur del mercat dels encants del Gorg, encara incert

El futur del mercat dels encants del Gorg, encara incert
Mar Martínez
26/10/2023 - 17:52

Badalona - Aquest mes podria ser l'últim d'encants al Gorg. Després de més d'un any de prova pilot, l'Ajuntament de Badalona estudia si assumeix la gestió i, en aquest cas, un canvi de lloc, després de rebre queixes veïnals. No es planteja, però, fer canvis als encants de la Salut tot i les demandes de les famílies de l'Escola Josep Carner, que denuncien brutícia i sorolls.

El govern local té sobre la taula el futur dels encants dels dimarts a la Rambla del Gorg. Durant més d'un any els marxants l'han autogestionat en una prova pilot que conclou a finals de mes. El govern estudia què en fa ara, tant respecte a la gestió com al lloc on s'instal·larien.

L'Associació de Veïns del Gorg va fer una bona acollida a aquest mercat i assegura no haver rebut cap denúncia en contra. A tot això, i en un fil a les xarxes socials, l'excoordinador de Comerç, Ferran Llibre, diu que és mentida que el del Gorg fos un mercat autogestionat pels marxants i que es va posar en marxa amb el vistiplau de les entitats veïnals de la zona. De moment, l'Associació de Marxants no s'ha pronunciat al respecte.

Qui sí està descontenta amb uns altres encants, en aquest cas els dels dimecres, és l'AFA del Josep Carner, al barri de La Salut. La comunitat educativa ha penjat un vídeo a la xarxa per explicar que els dies de mercat se'ls acumula la brutícia a tocar de l'escola, que els molesten els sorolls dels camions i que aquests i les parades els dificulten l'accés al centre.

L'ajuntament diu que no té previstos canvis al respecte, ja que és un dels mercats que millor funciona a la ciutat.
En l'actualitat hi ha quatre mercats ambulants a Badalona: dimecres, a La Salut; divendres, a Montigalà; dissabte, a Sistrells; i dimarts, al Gorg.