El futur sistema de seguretat de l'AMB permetrà monitorar familiars dependents

El futur sistema de seguretat de l'AMB permetrà monitorar familiars dependents
Àlex Sisó
12/02/2024 - 20:26

Badalona - L'AMB prepara un sistema tecnològic de seguretat, basat en la tecnologia intel·ligent, que permetrà monitorar familiars dependents. La futura eina, pretén incrementar la percepció de seguretat entre la ciutadania i facilitar-li la interlocució amb la Guàrdia Urbana i la resta de cossos de seguretat davant situacions d'emergència. Santa Coloma de Gramenet és un dels municipis metropolitans on ja s'està provant.

El sistema es troba en procés de desenvolupament i preveu anar creixent i adaptant-se a les diferents situacions de seguretat. No només les relacionades amb les intervencions policials, sinó també amb emergències com incendis forestals o esfondraments com el que es va produir al carrer Canigó. El futur aplicatiu també preveu altres aplicacions tant en l'espai públic com en l'àmbit domèstic. Ho explica Ramon Torra, gerent de l'AMB.

La tecnologia que prepara l'AMB també permetrà que la Guàrdia Urbana es pugui coordinar amb altres cossos d'emergència i seguretat. A més, pararà especial atenció a les platges metropolitanes, sobretot davant possibles furts o ofegaments fora de l'horari de socorrisme. Perquè aquest sistema pugui ser una tecnologia evolutiva, des de l'AMB s'estan plantejant una col·laboració publicoprivada per tirar-la endavant. Calculen que la creació i posada en marxa del sistema podria arribar d'aquí a un any.

Entrevista al BDN360