El Germans Trias amplia el bloc quirúrgic fent-lo capdavanter en cirurgia robòtica

El Germans Trias amplia el bloc quirúrgic fent-lo capdavanter en cirurgia robòtica
Susana Soldado
13/09/2023 - 12:21

Badalona - L'Hospital Germans Trias comença les obres del bloc quirúrgic que li permetrà guanyar 6 quiròfans d'alta tecnologia. D'aquesta manera el centre hospitalari fa un salt qualitatiu que el fa capdavanter en la cirurgia robòtica. La inversió, de 30 milions d'euros, servirà també per millorar les àrees de recuperació i reanimació.

OBRES BLOC QUIRURGIC HOSPITAL GERMANS TRIAS

El projecte permetrà millorar el servei en tractar-se de quiròfans d'alta tecnologia creant un clúster robòtic que fa del Germans Trias un hospital capdavanter. Segons Josep Maria Mòdol, director de l'hospital, el de Can Ruti és un centre formador en cirurgia robòtica per a tot l'estat i l'ampliació del bloc quirúrgic el farà capdavanter en aquest tipus d'intervencions. 'Som punters en recerca, docència i assistència pel que fa a la cirurgia robòtica', afirma Mòdol.

Des del centre hospitalari afirmen que fins ara s'havia pogut donar resposta a la població gràcies a l'esforç dels professionals. 'Hem treballat tardes i caps de setmana per poder donar el servei necessari', assegura. L'ampliació del 30% dels quiròfans permetrà adaptar l'activitat a les necessitats de la població.

Altres millores
A l'espai també s'hi ubicarà un nou laboratori de patologia molecular i una nova sala de necròpsies. S'ampliarà l'àrea d'urgències amb 8 boxes i es milloraran els de l'àrea de l'UCI Coronària. L'ampliació del bloc quirúrgic estarà en marxa la tardor de 2024.