Albiol reclama a la Generalitat que assumeixi el cost de les inspeccions dels edificis de Canigó

Albiol reclama a la Generalitat que assumeixi el cost de les inspeccions dels edificis de Canigó
Jordi Ribàs / Berta Soler / Paula Russiñol / Montse López
19/02/2024 - 22:43

Badalona - L'Ajuntament de Badalona lamenta que la Generalitat no vulgui invertir en finançar les inspeccions dels pisos del carrer Canigó i en reclama col·laboració. 'La Generalitat, de moment, sembla que no vol posar ni un euro. Estan molt bé les bones paraules però la responsabilitat de la inspecció és competència exclusiva de la Generalitat', ha dit Garcia Albiol després d'una trobada amb els veïns dels habitatges propers al bloc esfondrat aquest dilluns al pati de l'institut B7. Assegura que la inspecció dels 420 pisos s'ha de fer de manera immediata i que ajudaran a aquelles famílies que no puguin fer front a aquesta despesa.

Les inspeccions dels habitatges, que farà el col·legi d'arquitectes, costaran aproximadament 80 euros per domicili i les hauran de pagar els veïns. A partir del que indiquin els informes tècnics elaborats en aquesta primera inspecció, caldrà iniciar un procés de rehabilitació en els edificis on es detectin problemes.

Tot i que encara no s'ha concretat, el govern local treballa per aconseguir plans de finançament, sense interessos, per donar suport econòmic als veïns. 'S'han de dur a terme, ho han de pagar els veïns i amb aquells que econòmicament no puguin fer-ho, ens hi posarem des de l'Ajuntament'. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, demana responsabilitat al govern català.

'La Generalitat, de moment, sembla que no vol posar ni un euro. Estan molt bé les bones paraules però la responsabilitat de la inspecció és competència exclusiva de la Generalitat'

L'alcalde assegura que s'han detectat possibles deficiències en el forjat de les construccions dels blocs propers al que es va esfondrar. A més, des de l'Ajuntament tenen constància que els veïns han realitzat diverses actuacions, com eliminar parets o afegir més pes als terrats. Amb tot, Albiol no ha relacionat directament aquesta situació amb les causes de l'esfondrament del finca número 9 del carrer Canigó que, ha recordat, estan sent investigades pels jutjats. 'No es tracta de perseguir a ningú ni posar cap multa a aquells que hagin fet una habitació en un àtic o mogut una paret sense permís', assegura Garcia Albiol.

'No es tracta de perseguir a ningú ni posar cap multa a aquells que hagin fet una habitació en un àtic o mogut una paret sense permís'

L'alcalde de Badalona s'ha reunit amb els veïns d'11 blocs del carrer Ausiàs March, 8 del carrer Canigó i 3 més del carrer Llefià, immobles de l'entorn del número 9 que es va esfondrar el passat 6 de febrer. Aquest dimarts, la jutgessa que s'encarrega del cas visitarà l'edifici esfondrat per avançar la investigació.