La Generalitat amplia els ajuts per a estudis universitaris que ofereix a les víctimes de violència masclista

La Generalitat amplia els ajuts per a estudis universitaris que ofereix a les víctimes de violència masclista
ACN
08/08/2023 - 15:00

Badalona - El Govern de Catalunya ha donat més de 2.700 ajuts a víctimes de violència masclista per estudiar a la universitat des de l'any 2008. Ara des de l'1 d'agost, també poden demanar aquesta exempció de preus, dones que han patit violència fora de l'àmbit de la parella.

El Govern ha donat aquests ajuts a dones víctimes de violència masclista en l'àmbit de la parella perquè elles o els seus fills cursin estudis universitaris a Catalunya de manera gratuïta. Aquesta xifra és la suma dels ajuts concedits des del 2008, l'any en què va començar a aplicar l'exempció de preus per a aquests casos. Són dades facilitades pel Departament de Recerca i Universitats.

Es tracta de víctimes de violència en l'àmbit de la parella, l'únic supòsit que fins ara podia beneficiar-se de l'exempció de preus dels estudis. Des de l'1 d'agost passat, però, l'exempció de pagar els estudis s'amplia i preveu, a més de la violència per part de la parella, quatre situacions més: agressions sexuals, matrimonis forçats, mutilació genital femenina o tràfic de dones. Des de l'1 d'agost i fins al 31 d'octubre es poden tramitar les sol·licituds.