El govern espanyol permetrà als ajuntaments instal·lar peatges urbans

El govern espanyol permetrà als ajuntaments instal·lar peatges urbans
Laia Martínez / ACN
13/02/2024 - 16:50

Badalona - El govern espanyol aprova el projecte de Llei de mobilitat sostenible, que permet als ajuntaments instal·lar peatges als municipis per reduir la contaminació. Per altra banda, la norma penalitzarà aquelles ciutats que no compleixin amb els projectes de sostenibilitat. De fet, el ministre de Transports, Óscar Puente, ha criticat els municipis del PP i de VOX que han descartat aplicar mesures per contribuir en la descarbonització i millora de la qualitat de l'aire.

Aquesta llei, que es tramitarà pel tràmit d'urgència al Congrés, garantirà la contribució financera de l'Estat per la mobilitat sostenible. I, en aquest sentit, que els ajuntaments, polígons industrials i grans centres de treball promoguin solucions sostenibles, prioritzant el transport públic col·lectiu, l'ús de la bicicleta o la mobilitat a peu. N'és un exemple la possibilitat de crear peatges.

La llei habilita i no obliga

Óscar Puente, ministre de Transports

Segons Puente, la mobilitat a Espanya representa el 13% de la despesa de les llars, fomenta més de 800.000 llocs de treball, suposa gairebé el 5% del PIB espanyol i genera més de 5.000 milions de viatges en transport públic.