El govern local actualitza el calendari de les noves Ventós Mir i Badalona Port: podrien estrenar-se a finals de 2026

El govern local actualitza el calendari de les noves Ventós Mir i Badalona Port: podrien estrenar-se a finals de 2026
Jordi Ribàs
21/12/2023 - 20:38

Badalona - El govern local es compromet amb les escoles Ventós Mir i Badalona Port a licitar el primer trimestre del 2025 els projectes necessaris per tirar endavant la construcció dels nous centres. Segons el nou calendari que hi ha ara sobre la taula, els equipaments podrien estar enllestits a finals del 2026 o a principis del 2027.

Els primers mesos del 2024 estaran licitats l'estudi arqueològic per construir el Ventós Mir i la descontaminació dels terrenys de la Badalona Port. Aquest és el compromís del govern local, que també garanteix a les AFA fer un seguiment transparent durant tot el procés. Segons el regidor de l'Àmbit de Territori, Daniel Gràcia, les dues escoles “són una prioritat” dels quatre anys del mandat del Partit Popular.

A més, l'Ajuntament també assegura que tant l'estudi com la descontaminació estaran enllestits abans d'acabar el 2024, i que, per tant, veuen factible tenir les escoles construïdes a finals de 2026. Un calendari que veuen positivament tant des de les AFA del Ventós Mir com des de l'AFA de la Badalona Port, tot i que es mantenen escèptics perquè, malauradament, estan acostumats als endarreriments.

Les entitats escolars també han celebrat la predisposició del govern local a mantenir-los informats. De fet, la pròxima reunió ja té data, i se celebrarà al març.