El govern local aporta actes policials per defensar que els inquilins de Calderón de la Barca són conflictius

El govern local aporta actes policials per defensar que els inquilins de Calderón de la Barca són conflictius
Àlex Sisó
14/12/2023 - 21:00

Badalona - El tinent d'alcalde sobre qui recau l'àmbit d'antiocupació, Daniel Gràcia, reitera que des de l'executiu local no blanquejaran l'ocupació il·legal i el comportament incívic de les famílies del carrer Calderón de la Barca. Entrevistat al Badalona 360, ha aportat diverses actes de la Guàrdia Urbana per demostrar que el cos policia ha hagut d'intervenir en diverses ocasions a l'immoble per baralles violentes, abocament de deixalles per la finestra i la construcció d'un habitatge supletori al patí interior de l'edifici, entre altres.

Malgrat que les famílies afectades pel desnonament del carrer Calderón de la Barca mostrin contractes de lloguer, Gràcia assegura que no li quadra que disposin de contracte quan ha estat el mateix propietari qui ha denunciat per desocupar la finca. Per cert, que els Mossos d'Esquadra també han confirmat que han fet actuacions al carrer Calderon de la Barca per problemes de civisme, però mai per baralles ni situació d'inseguretat greus.

Qui també s'ha pronunciat sobre aquest tema ha estat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Entrevistat a Ràdio Estel, ha assegurat que el que cal fer és protegir a les famílies vulnerables. També s'ha referit al missatge que va compartir l'alcalde de Badalona el passat dimecres a les xarxes, on reiterava que les famílies afectades són conflictives. Assegura que aquesta mena de missatges 'no aporten res.'

Joan Ignasi Elena a Ràdio Estel

El desnonament d'aquestes vuit famílies badalonines ha arribat també fins al parlament de Catalunya, en la intervenció de la diputada i exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, qui ha assenyalat que aquest tipus de desnonaments són massa habituals.