El govern local destaca l'augment en Recursos Humans en l'audiència pública dels pressupostos 2024

El govern local destaca l'augment en Recursos Humans en l'audiència pública dels pressupostos 2024
Jordi Ribàs
30/11/2023 - 21:22

Badalona - El regidor d'Hisenda, Juan Fernández, ha destacat l'increment en 14,5 MEUR destinats a Recursos Humans per fer funcionar “la maquinària de l'ajuntament”. Així ho ha defensat aquest dijous a la sala de premsa del Viver, en l'audiència pública per presentar els pressupostos del 2024, que precisament passen aquest divendres pel ple municipal.

Fernández ha concretat que aquesta partida serveix per omplir més de 100 vacants professionals i també per crear places noves als departaments d'Igualtat i a la nova regidoria contra l'ocupació, per exemple. També s'inclouen noves partides per elaborar una Relació de Llocs de Treball, promoure un pla de carrera professional i fer efectiu l'augment del 7% del sou dels agents de la policia local.

Una de les poques entitats que han assistit a l'audiència, la FAVB, ha valorat positivament els pressupostos, però ha criticat, precisament, la poca assistència de gent. Asseguren que el govern no ha anunciat prou aquesta sessió i que, de fet, no havien rebut cap invitació formal.

En qualsevol cas, el govern ha defensat el que considera que són els millors pressupostos dels darrers vint anys. El regidor d'Hisenda assegura que han fet “enginyeria financera” per aconseguir incrementar la despesa sense augmentar els impostos. En aquest sentit, Fernández ha justificat la creació d'un únic nou impost, la taxa de residus, perquè, diu, els obligava la llei estatal.