El govern local no reclamarà als veïns el cost dels apuntalaments al Raval

El govern local no reclamarà als veïns el cost dels apuntalaments al Raval
Àlex Sisó / David González
11/04/2024 - 20:09

Badalona - L'executiu local no reclamarà als veïns els diners que l'Ajuntament ha invertit en el condicionament dels habitatges afectats per l'esfondrament a l'illa de Canigó. Així ho ha assegurat l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, al BDN 360, justament la setmana que les famílies afectades han hagut de deixar la pensió on estaven allotjades provisionalment.

Es tracta de prop de mig milió d'euros que el govern local ha destinat a les inspeccions i a les obres d'apuntalament dels pisos de l'illa de Canigó. L'alcalde ha explicat que aquestes famílies ja ho han passat prou malament com per haver de fer front a aquestes despeses.

Precisament, dilluns va finalitzar les 10 setmanes durant les quals, segons el govern, la llei permetia donar cobertura habitacional als veïns. L'alcalde ha explicat que la Generalitat ja ha cedit 9 pisos, dels quals a la majoria ja hi viuen alguns dels afectats, i dos més estan en tràmit. També aquest dijous els veïns del carrer Canigó número 11 han pogut tornar als seus habitatges després de la instal·lació de puntals aeris a la finca. Una finca que es va desallotjar el passat 20 de febrer. Actualment, s'està treballant en l'apuntalament dels habitatges del carrer Ausiàs Marc 116 perquè la setmana vinent els tècnics municipals valorin si els veïns poden tornar a casa seva. Les feines estan fetes en un 40%.