El govern local obre quatre places de direcció i Esquerra critica que ho faci a l'agost

El govern local obre quatre places de direcció i Esquerra critica que ho faci a l'agost
Jordi Ribàs
10/08/2023 - 12:27

Badalona - El govern local ha obert quatre places de director d'àmbit per encapçalar quatre àrees de treball de l'ajuntament. Concretament, el consistori requereix direcció en matèria de Comunicació, en l'àmbit de Promoció Econòmica, Turisme i Projecció de ciutat i Treball, a l'àrea d'Urbanisme i Transformació de Ciutat i també en matèria d'Hisenda i Oficina Pressupostària.

L'anunci d'aquests càrrecs de direcció ha estat publicat aquest dimarts 8 d'agost, i les instàncies es poden presentar fins al 19 d'agost. Precisament, són aquestes dates les que han rebut crítiques des de l'oposició. El president del grup municipal d'Esquerra Republicana, Àlex Montornès, afirma que aquest procés de contractació no segueix les pautes marcades per la Comissió de Modernització de l'Ajuntament, que haurien de garantir que aquesta mena de càrrecs es triïn pel seu perfil professional a través d'un procés transparent. Per això, Esquerra sospita que el govern de Xavier Garcia Albiol ha triat el mes d'agost per fer aquesta contractació per poder escollir una persona de confiança: “potser ja tenen la persona i volen fer unes bases a mida. En els pròxims mesos veurem com es desenvolupa en el cas de la gerència, i ara ens preocupen els directors d'àmbit, que hauria de ser una figura molt tècnica i professional”.

Segons el govern, la contractació de directius “és una prioritat” i s'ha fet durant el mes d'agost per agilitzar el procés i per treure el consistori de la seva “paràlisi” com més aviat millor. A més, el govern d'Albiol apunta que aquests nomenaments de directius s'estan fent en un mes i mig, mentre que el govern anterior no en va convocar cap en un any i mig.