El govern local presenta una campanya de prevenció de les violències sexuals a Badalona

El govern local presenta una campanya de prevenció de les violències sexuals a Badalona
Jordi Ribàs
15/11/2023 - 21:04

Badalona - El govern local ha presentat “Apropa't, avancem cap a un futur de zero agressions”, una campanya de prevenció de les violències sexuals de la ciutat.

A partir d'un document de la plataforma 25N, l'Ajuntament ha tirat endavant aquesta campanya per fer front a la preocupació social generada arran dels casos de violacions ocorreguts a Badalona i que han ocupat portades durant part del 2023. Segons l'alcalde Xavier Garcia Albiol, és important actuar a llarg termini a través de la sensibilització, però també aposta per una resposta forta en l'àmbit policial i judicial.

Serem impecables i contundents en la nostra resposta davant d'actuacions de violència masclista

La campanya ja ha començat, en primera instància, a les aules de les escoles públiques de la ciutat. Les xerrades i tallers, així com un codi QR que conté tota la informació, tenen un doble objectiu: explicar quins passos han de seguir els testimonis i les possibles víctimes en cas d'agressió, i alhora educar als nois en la igualtat. En paral·lel, la Guàrdia Urbana ha iniciat una activitat similar als nou instituts públics de la ciutat, treballant amb els adolescents per tal d'evitar pràctiques abusives. El govern d'Albiol vol fer extensible la campanya a les escoles i instituts concertats.

Després de la primera fase de formació per a escolars i joves, el govern preveu que la campanya afronti una segona fase amb implicació de la ciutadania adulta amb accions de sensibilització adreçades als comerciants i als empresaris de l'oci nocturn. La previsió és convocar els botiguers i els responsables de bars i discoteques i impartir sessions en prevenció i detecció d'agressions sexuals. També es donarà a tots els establiments i centres que hagin rebut la formació un adhesiu amb el lema “Punt Segur Apropa't” per tal que els enganxin en una zona visible dels seus locals. D'aquesta manera, les víctimes podran saber que aquell lloc és un punt on es poden dirigir en cas d'agressió o situació de perill i on rebran suport i col·laboració.

campanya sensibilització agressions sexuals 2