El govern local ultima un projecte per ampliar l'entorn de Can Ruti

El govern local ultima un projecte per ampliar l'entorn de Can Ruti
Sara Nicolás
28/02/2024 - 12:14

Badalona - El govern local ultima un projecte per ampliar l'entorn de Can Ruti a l'espera de comptar amb el suport dels Departaments de Sanitat i Territori. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat al Badalona Matí que es reunirà aquesta setmana amb ambdues conselleries per tirar endavant aquesta ampliació, que preveu expandir les instal·lacions dels centres d'investigació sanitaris de referència de la zona.

descarga

Precisament aquest dimecres té lloc la primera d'aquestes trobades. Serà amb el Departament de Salut, conselleria estratègica amb la qual el govern local vol trobar entesa per l'ampliació d'espais destinats a la recerca biomèdica i, alhora, per atraure empreses del sector.

Encara en termes sanitaris, Garcia Albiol ha actualitzat l'estat de les obres del CAP del Gorg, que acabarien durant el primer trimestre d'aquest any. Un equipament que, segons les previsions del govern, podria començar a donar servei abans de l'estiu.

Un altre gran projecte que l'executiu badaloní té sobre la taula és la construcció d'una gran plaça on actualment hi ha ubicat l'edifici de la Mobba. Aquesta plaça, però, que depèn del termini per presentar un recurs de cassació i que, per tant, encara no té tancats i definits els detalls. Sobre aquesta qüestió, l'alcalde ha assegurat que s'està estudiant ubicar-hi a sota un dels quatre dipòsits pluvials que el govern té previst construir.

D'altra banda, l'alcalde ha manifestat la voluntat del govern per plantejar a la Generalitat una modificació de la zona escolar de Badalona. Una reorganització que encara s'ha d'estudiar i que, segons explica, respon a una visió més realista de com és la ciutat en l'actualitat.