L'Ajuntament supervisarà l'aplicació de franges de protecció per prevenir incendis forestals a Canyet

L'Ajuntament supervisarà l'aplicació de franges de protecció per prevenir incendis forestals a Canyet
Judit Larios
25/03/2024 - 14:06

Canyet, Badalona - El govern local es reunirà amb els propietaris de les finques de l'entorn forestal de Canyet per informar-los de l'obligació d'establir franges de protecció i assessorar-los sobre com fer-ho. Segons l'executiu, és la primera vegada que se'ls convoca personalment per explicar-los aquesta mesura.

D'aquesta manera respon a Guanyem Badalona, qui l'acusava d'incomplir les mesures de prevenció d'incendis forestals de forma negligent. La formació encapçalada per Dolors Sabater criticava que el recent BAN signat per l'alcalde no tingués en compte les competències municipals en gestió forestal. El govern, però, assenyala que l'alcalde pot actuar de manera subsidiària.

Així, la previsió és fer una revisió de camp amb els propietaris de les finques per establir com fer aquestes franges de protecció, obligatòries en les edificacions situades en terrenys forestals o a una franja de 500 metres. Després, se'ls donarà un temps perquè les apliquin i, idealment abans del 15 de juny, es farà una segona inspecció per comprovar que s'hagi complert. En el cas de les finques que no hagin fet les actuacions necessàries, el govern local iniciarà els processos d'execució subsidiària per fer-se'n càrrec.