El govern local tira endavant els canvis a la plaça de gerent de l'Ajuntament

El govern local tira endavant els canvis a la plaça de gerent de l'Ajuntament
Jordi Ribàs
08/01/2024 - 22:42

Badalona - El govern local ha aprovat en el ple de gener modificar les condicions per la futura plaça de gerent de l'Ajuntament. Concretament, s'ha canviat el procés de contractació i s'ha augmentat la seva retribució a 100.000 € bruts anualment.

Pel govern del PP, es tracta de canvis necessaris per agilitzar la contractació i per garantir que s'hi presentin bons professionals. Aquests canvis, però, han rebut el vot en contra de comuns, republicans i Guanyem, així com l'abstenció dels socialistes. L'oposició retreu al govern que, amb els canvis aplicats, en comptes d'agilitzar la contractació s'ha aconseguit paralitzar un procés que estava en marxa des del 2020 arran dels acords de la comissió de modernització.

El ple també ha tirat endavant, i altra vegada amb la major part de l'oposició en contra, aprovar definitivament la modificació de l'ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions. De moment, recordem, s'han posposat les multes als cotxes contaminants fins al 2027. També ha prosperat una moció urgent, per tal de pagar el servei prestat els darrers mesos als treballadors de Can Cet, el centre especial de treball de l'IMPO.

Pel que fa a les mocions, han estat aprovades per unanimitat dues propostes del PSC. Una per reclamar més coordinació entre Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona per reformar l'eix viari de la carretera de Santa Coloma, a Artigues, i una altra en suport a les reivindicacions del col·lectiu d'infermeres, actualment en vaga arreu de Catalunya. En canvi, no ha prosperat la moció del Grup Municipal de Guanyem per demanar l'alto el foc permanent a Gaza, pels vots en contra del PP i l'abstenció del PSC.