El govern local alerta que l'actual projecte per construir les cotxeres de l'L1 a Montigalà impediria la replantació d'arbres

El govern local alerta que l'actual projecte per construir les cotxeres de l'L1 a Montigalà impediria la replantació d'arbres
Judit Larios / Mar Martínez
19/01/2024 - 20:54

Badalona - El projecte de construcció de les cotxeres de l'L1 del metro al parc de Montigalà, tal com està redactat, impediria la replantació d'arbres. Així ho ha detallat el govern local, que reitera la seva oposició a l'actual proposta de la Generalitat pels danys que provocaria a un dels pulmons verds de la ciutat. A les crítiques s'hi sumen els socialistes, que proposen que els tallers del metro no es facin al parc i, per contra, s'ampliïn els ja existents a Bellvitge, a l'Hospitalet.

La llosa prevista en la construcció de les cotxeres a Montigalà, és a dir, l'estructura que faria de sostre, no tindrà prou profunditat per permetre la replantació d'arbres. En concret, segons el projecte serà només d'un metre i n'hauria de tenir, com a mínim, tres. Aquesta és una de les afectacions que provocaria l'arribada de les cotxeres de l'L1 al parc i que fan que l'ajuntament es posicioni en contra d'aquestes obres. En una reunió amb la conselleria de Territori, l'executiu popular ha reprovat que el projecte no inclogui la reforma del parc. El regidor de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, ho ha dit a la tertúlia del programa Badalona Matí.

Tant populars com socialistes posen en relleu que la primera fase modificarà de manera substancial la fesomia del Parc G4 i que provocarà desnivells de fins a vuit metres. El PSC fa una crida a negociar un projecte paisatgístic del parc i a posar-se d'acord, tant govern com oposició, amb les reivindicacions que es traslladin a la Generalitat. A més, proposa alternatives per als tallers del metro, com per exemple ampliar els de Bellvitge.

Recordem que al juliol es va licitar la redacció del projecte constructiu de la primera fase de l'allargament de la línia vermella, que preveu dues noves estacions: la de Montigalà i la de Lloreda- Sant Crist.