El govern municipal confia haver desocupat l'antic institut B9 d'aquí a 3 mesos

El govern municipal confia haver desocupat l'antic institut B9 d'aquí a 3 mesos
Berta Soler
29/02/2024 - 21:35

Badalona - L'executiu local preveu haver desocupat l'antic B9, al barri del Remei, d'aquí a 3 mesos, on actualment malviuen més de 100 persones. Així ho ha anunciat aquest dijous al Badalona 360 Daniel Aguilera, regidor de l'Àrea de Polítiques contra l'ocupació il·legal. Tot plegat, després que l'Ajuntament hagi reintentat la desocupació, aquesta vegada, per via administrativa, després de rebre el “no” judicial a una primera petició.

En aquest segon intent, de tipus administratiu, l'alcalde al·lega que es tracta d'un edifici de propietat municipal i insisteix a recuperar-ne el domini. Es tracta d'una via administrativa iniciada a mitjans de febrer que donava un termini de vuit dies als ocupants de l'immoble per abandonar-lo. Passat aquest termini, Aguilera afirma que no ho haurien fet. Recordem, però, que en un inici l'Ajuntament va sol·licitar a un jutjat contenciós administratiu la desocupació de l'immoble per la via d'urgència pel perill que, segons el consistori, suposava pels ocupants. La jutgessa va desestimar aquesta primera acció judicial per falta d'alternativa habitacional. Una decisió que des del govern dels populars titllen de xantatge. Amb tot, confien que finalment es dugui a terme la desocupació.

Recordem que l'alcalde ja ha manifestat en diverses ocasions la seva voluntat de tirar a terra l'institut per construir-hi la segona comissaria de la Guàrdia Urbana.