Badalona asfaltarà el 70% dels carrers abans de 2027

Badalona asfaltarà el 70% dels carrers abans de 2027
Raquel Moreno Escudero
04/06/2024 - 14:17

Badalona - El govern municipal engega un pla per reasfaltar el 70% dels carrers de Badalona durant aquest mandat, el que representa una superfície de més d'un milió cent mil metres quadrats de sòl. Per fer-ho, hi destinarà un pressupost de prop de 62 milions d'euros que es repartiran en diverses fases d'obres que podrien iniciar-se el proper mes d'octubre.

La primera licitació es durà a terme aquest juliol amb una partida de 30 milions d'euros en 6 lots per a que cada districte el pugui administrar prioritzant aquells carrers que tinguin l'asfalt més malmès. Paral·lelament, una quarantena de carrers seran reurbanitzats, és a dir, no només es renovarà l'asfalt sinó també el clavegueram. Uns treballs amb una inversió de 10 milions d'euros. Per a dur-ho a terme es farà un contracte marc que licitarà per metres quadrats de superfície i no per projectes específics, amb l'objectiu d'actuar simultàniament als diferents districtes de la ciutat, segons ha explicat l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

La major part dels carrers de Badalona estan en un estat lamentable des del punt de vista del manteniment i del propi asfalt. Una imatge molt poc gratificant de la nostra ciutat.

D'altra banda, l'executiu impulsarà grans projectes de millora de vies específiques com ara l'Avinguda Alfons XIII, la de Sant Salvador, la Riera de Pomar o la Rambla de França. En aquests carrers s'hi faran actuacions de millora en l'asfalt, clavegueres i voreres amb un pressupost de 12 milions d'euros. De cara al primer trimestre del 2026 s'iniciarà una segona licitació d'obres amb una inversió de 10 milions d'euros. L'alcalde ha assegurat que es tracta d'un pla ambiciós necessari per millorar l'estat general de la ciutat, que actualment, lamenta, suposa un perill per a la circulació de vehicles però especialment de motocicletes, bicicletes i patinets.

pla renove asfalt 2