El govern municipal no tornarà les claus als ocupes dels habitatges desallotjats de l'illa de Canigó

El govern municipal no tornarà les claus als ocupes dels habitatges desallotjats de l'illa de Canigó
Raquel Moreno
02/04/2024 - 23:28

Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que no donarà les claus dels pisos desallotjats de l'illa de Canigó a cap okupa, és a dir, que no sigui llogater o propietari demostrable. Així de contundent s'ha mostrat durant la sessió plenària d'aquest mes d'abril on ha explicat que alguns dels habitatges del carrer d'Ausiàs Marc estaven ocupats. Durant la seva intervenció Albiol ha anunciat també que el govern ha fet d'intermediari amb dues entitats bancàries per a que els veïns afectats de l'edifici esfondrat, el número 9, deixin de pagar la hipoteca mentre no puguin tornar a casa seva.

El plenari ha aprovat per unanimitat aquest dimarts la modificació del pressupost municipal per assumir els costos de mobiliari dels pisos on actualment es reallotgen els veïns afectats per l'esfondrament que va provocar tres víctimes mortals, el número 9 del carrer del Canigó. L'import aprovat és de prop de 24mil 540 euros. Una xifra que se suma al mig milió d'euros, que segons ha explicat el govern municipal, ja s'ha invertit en les tasques d'inspecció, apuntalament i alternativa habitacional als veïns afectats, entre d'altres actuacions. Ara bé, l'alcalde de Badalona ha alertat que el govern no tornarà les claus a cap persona que estigui ocupant un habitatge desallotjat.

No obstant això, l'alcalde ha reiterat que tot i ser conscient de la manca d'un parc d'habitatge públic al municipi, l'Ajuntament no pot pagar eternament les pensions dels veïns desallotjats. També ha assegurat que dues entitats bancàries condonaran la hipoteca als afectats de l'edifici ensorrat mentre no puguin tornar a accedir als seus immobles. Una petició que precisament li feia arribar el president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès, per a que es pugui ampliar a la resta de desallotjats. Esquerra, juntament amb el PSC i la resta de l'oposició han mostrat el seu suport als afectats i unir esforços amb totes les administracions. Des de Guanyem fan una crida al govern per augmentar els recursos pel que fa a l'alternativa habitacional i Badalona En Comú Podem reclama a l'executiu que compleixi les seves promeses i treballi conjuntament amb la Generalitat per donar resposta a totes les famílies afectades.

El regidor de l'Àmbit de Territori, Daniel Gràcia, ha recordat que a dia d'avui queden 4 edificis desallotjats d'una promoció de 22, el 75% dels quals han estat apuntalats. L'aparició d'una nova esquerda a la façana del número 7, adjacent al 9, impossibilita que els veïns puguin tornar a casa seva, i s'espera que durant la propera setmana sí que ho puguin fer els veïns del número 11. Finalment s'estudiarà que també puguin accedir als seus immobles els veïns dels números 116 i 118 d'Ausiàs Marc.