El govern municipal substituirà uns 27.000 fanals per tecnologia led durant aquest mandat

El govern municipal substituirà uns 27.000 fanals per tecnologia led durant aquest mandat
Raquel Moreno Escudero
17/10/2023 - 14:44

Badalona - El govern municipal substituirà el 90% dels fanals de Badalona per enllumenat de tecnologia led, més eficient i econòmica. També instal·laran de nous allà on la il·luminació sigui deficient. Unes actuacions pressupostades en 200.000 euros que s'iniciaran durant la primera quinzena de novembre i que s'allargaran fins que acabi el mandat. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, en roda de premsa.

Segons ha explicat l'executiu, Badalona compta amb 30.000 punts de llum, dels quals només el 10% és de tecnologia led. L'Ajuntament té una despesa actual d'uns 3 milions i mig d'euros en factures de la llum. Aquests treballs, diuen, suposarà un estalvi d'un 60% a les arques municipals. Fins que acabi l'any es substituiran prop de 400 fanals de 4 metres d'alçada ubicats al carrer d'en Prim, al de Pompeu Fabra i Riera Canyadó, a la Plaça de la Pipa de Sant Joan de Llefià, i als barris de Pomar i Lloreda. L'alcalde assegura que aquest Pla de millora de l'enllumenat públic respon a un estalvi econòmic, però també de sostenibilitat i de seguretat.

L'enllumenat actual de Badalona deixa molt a desitjar i això és un problema de visibilitat, medioambiental i de seguretat

El govern assegura que també hi ha alguns fanals d'il·luminació led que no aporten prou llum i n'augmentaran la seva potència. Com a exemple els situats als carrers del Temple, Don Pelayo i Pau Piferrer. Pel que fa al nou enllumenat, hi haurà 3 nous models de fanals.

rdp enllumenat