El Govern obligarà el 80% dels municipis, com Badalona, a tenir un pla d'incendis forestals

El Govern obligarà el 80% dels municipis, com Badalona, a tenir un pla d'incendis forestals
Àlex Sisó
15/04/2024 - 17:17

Badalona - El nou pla Infocat de la Generalitat obligarà el 80% dels municipis a tenir un pla d'incendis forestals i el recomanarà al 20%. Al Barcelonès Nord, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Tiana estan obligats a disposar d'aquest pla mentre que a Sant Adrià de Besos i Montgat és recomanable. Es tracta del primer pla de Protecció Civil dissenyat per fer front al canvi climàtic.

La revisió del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya implica que els municipis que hauran de tenir aquest document passen de 628 a 757 i els que hauran de complir amb la recomanació passen de 113 a 190. El nou pla Infocat també inclou millores en l'anàlisi del risc, la direcció i la coordinació. Alhora, integra l'actualització del pla Alfa d'Agents Rurals, que s'ha dotat d'un nivell nou de perill extrem, el 4, que permetrà actuar amb més precisió i, per exemple, restringir l'accés a una vintena de massissos catalans.

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior

La revisió del pla Infocat també ha suposat detallar els criteris i processos per establir el confinament i l'evacuació en cas d'incendi forestal, limitant-lo a situacions de risc imminent vital per a les persones. A més s'ha ampliat el sistema d'alertes de protecció civil a la població incorporant els avisos a telèfons mòbils per transmetre les instruccions.