El Govern reivindica el rol d'Educació per promoure l'ús eficient d'aigua

El Govern reivindica el rol d'Educació per promoure l'ús eficient d'aigua
ACN
16/02/2024 - 20:38

Santa Coloma de Gramenet - La Generalitat ha reivindicat el paper de les escoles i les famílies per educar sobre l'ús eficient d'aigua. Així ho han expressat la consellera d'Educació, Anna Simó, i el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, durant una visita a l'escola Joan Salvat Papasseit de Santa Coloma de Gramenet.

Des d'una aula del centre, la consellera d'Educació ha remarcat que el seu departament té la capacitat d'arribar a un milió i mig d'alumnes, i ha recordat l'èxit en altres campanyes anteriors com la de separació de residus i reciclatge. Per Simó, els centres educatius són 'l'espai perquè infants i joves siguin ambaixadors de canvi d'hàbits de consum responsable a totes les cases del país'. Tots dos consellers han fet una crida a entendre l'aigua com un bé vital i escàs, i han afegit que els centres educatius són l'espai idoni per promoure els bons hàbits.

Precisament, en aquesta escola de Santa Coloma que han visitat els consellers, la Joan Salvat Papasseit, compten amb el projecte titulat 'Com podem estalviar aigua?', en el que els alumnes fan activitats com, per exemple, desxifrar quants litres es gasten en les activitats quotidianes i com es poden optimitzar.