El govern tira endavant el protocol contra les ocupacions sense cap vot en contra al ple

El govern tira endavant el protocol contra les ocupacions sense cap vot en contra al ple
Berta Soler / Jordi Ribàs
12/03/2024 - 20:23

Aprovat amb els vots a favor del govern local i el PSC i amb l'abstenció de Guanyem, Esquerra i Comuns el protocol d'actuació de la Guàrdia Urbana per fer front a l'ocupació il·legal. Amb tot, l'oposició en bloc ha criticat que el text sigui una còpia d'una llei del Ministeri d'Interior i que no aporti, segons afirmen, cap protecció jurídica nova pel cos policial

Badalona - El govern local afirma que aquesta nova eina garanteix la seguretat jurídica de la policia local i que, alhora, els permetrà actuar amb més eficàcia i eficiència davant d'aquests escenaris. Sostenen que una de les prioritats del govern és disminuir les ocupacions a la ciutat. De fet, l'alcalde Xavier Garcia Albiol detalla que la regidoria de Polítiques contra l'ocupació il·legal n'ha evitat més d'un centenar en els darrers mesos.

Per la seva banda, l'oposició en bloc ha criticat que el document sigui una còpia del que ja preveu la llei. De fet, Fernando Carrera, president del grup municipal del PSC, ha criticat que sigui un text calcat, diu, a la instrucció 6/2020 de la secretaria d'estat de seguretat aprovada pel govern de Pedro Sánchez.

Paral·lelament, Àlex Montornès, el president del grup municipal d'Esquerra Republicana, també ha lamentat que en el text no es tingui en compte la tasca que ha de fer la Guàrdia Urbana juntament amb Serveis Socials.

Aïda Llauradó, presidenta del grup de Badalona En Comú Podem, ha criticat que sigui un text confús per la ciutadania i retreu a l'executiu que no se centri en el problema d'habitatge que, segons afirma, pateixen molts veïns de la ciutat.

Finalment, Dolors Sabater, del grup municipal Guanyem Badalona, ha titllat el ple extraordinari de xou mediàtic per aconseguir titulars de la premsa i ha qualificat el protocol de gesticulació.

Com a resposta a l'oposició, l'alcalde ha assenyalat que la voluntat de l'executiu no era inventar una nova normativa, sinó recollir en un únic document diferents lleis perquè els agents sàpiguen a quins criteris s'han d'acollir en cas d'actuar en escenaris d'ocupacions.