El govern treballa per la contractació del servei de pelicà per retirar els sòlids surants

El govern treballa per la contractació del servei de pelicà per retirar els sòlids surants
Susana Soldado / Judit Larios
03/07/2023 - 13:24

Badalona - El govern local treballa per la contractació d'una o dues embarcacions per retirar els sòlids flotants de l'aigua de la platja, els coneguts com a pelicans. Ho ha confirmat el primer tinent d'alcalde Juan Fernández a la tertúlia del Badalona Matí. L'anterior executiu en va engegar la licitació, però un error en el càlcul del pressupost va provocar la suspensió del procés.

Després de la primera bandera vermella de la temporada, Fernández assegura que el govern municipal ja ha començat a moure fils per contractar aquest servei, tot i que és conscient que el pelicà no solucionarà els problemes endèmics que tenen les platges de Badalona sempre que plou. L'anterior responsable d'Impuls de la Ciutat, Àlex Montornès, també present a la tertúlia, assenyala que el seu executiu havia iniciat els tràmits de contractació d'aquesta embarcació.

El procediment de licitació es va haver de suspendre fa prop d'un mes després de detectar una errada en els imports del pressupost del contracte. Això va provocar l'endarreriment del procés, ja que va obligar a refer els plecs i obrir un nou termini de presentació d'ofertes.