El govern vol contractar una empresa privada per fer la vigilància dels edificis públics durant l'estiu

El govern vol contractar una empresa privada per fer la vigilància dels edificis públics durant l'estiu
Susana Soldado Cáliz/ Anna G. de Albéniz
26/06/2023 - 13:47

Turó d'en Caritg - La mesura permetria deslliurar agents de la Guàrdia Urbana per reforçar el patrullatge.

El govern estudiarà la contractació d'una empresa privada per fer la vigilància dels edificis públics i així deslliurar agents de la Guàrdia Urbana perquè facin tasques de patrullatge aquest estiu. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha rebut la proposta dels comandaments del cos policial durant una reunió que ha mantingut a la comissaria de la Guàrdia Urbana aquest matí.

L'objectiu de la reunió era tractar la problemàtica que viurà la Guàrdia Urbana els mesos de juliol i agost. La plantilla fa vacances, però s'incrementa la presència de gent al carrer davant l'augment de turistes a la ciutat. Els comandaments de la policia local han proposat a l'alcalde contractar una empresa privada per controlar les entrades i sortides dels edificis públics. Una proposta, que ja s'ha fet en algun altre moment, i que el govern estudiarà aplicar.

L'alcalde també ha explicat que el govern publicarà un BAM durant les pròximes setmanes per limitar els usos de la platja. La intenció és acabar amb algunes actituds incíviques que es donen cada estiu, com ara la instal·lació de barbacoes a la sorra. 'La platja de Badalona no és un càmping' ha especificat.

Albiol també ha aprofitat per reunir-se amb els agents de la Guàrdia Urbana que la nit de Sant Joan van resultar ferits arran d'una baralla multitudinària que va acabar amb dues persones detingudes i 5 agents ferits lleus. Tres d'ells continuen de baixa.