El gremi dels instal·ladors es queda sense professionals: a Badalona en calen 500

El gremi dels instal·ladors es queda sense professionals: a Badalona en calen 500
Sara Nicolás
07/11/2023 - 13:19

Badalona - La transformació climàtica i les energies renovables posen de manifest la manca d'instal·ladors que existeix a Catalunya. La xifra de personal qualificat s'hauria d'incrementar prop de 19mil professionals per assolir el pla de desenvolupament de renovables. A Badalona, calen, com a mínim, 500 instal·ladors.

L'interès per la instal·lació de plaques solars s'ha disparat, durant el 2023, un 2.000% segons dades d'Endesa Distribució. Una aposta per la fotovoltaica que ha evidenciat la importància d'augmentar el nombre d'instal·ladors professionals. No és l'únic sector, però, que ha crescut. També ho ha fet la demanda de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Josep Miquel Lorente és el responsable d'enginyeria del Gremi d'Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme.

No exclusivament és l'autoconsum, tenim la qüestió dels vehicles elèctrics i els punts de recàrrega

Aquesta manca d'instal·ladors, segons asseguren des del Gremi d'Instal·ladors, podria compensar-se si s'incentivés la formació professional entre els alumnes. Ricard Nogués és el president del Gremi Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme.

Tenen alternatives, i aquest és un fet que ens costa veure com a pares. La Formació Professional no és qualsevol cosa, és un element important

Des del sector manifesten que es troben endinsats en una piràmide generacional, perquè el personal es va jubilant i no s'incorporen nous professionals en proporció.