El grup municipal del PP aprova al ple una moció contra la Llei d'Amnistia

El grup municipal del PP aprova al ple una moció contra la Llei d'Amnistia
Judit Larios
25/09/2023 - 23:35

Badalona - El grup municipal del Partit Popular ha presentat una moció contra la tramitació d'una llei d'amnistia durant el ple ordinari d'aquest dilluns. L'oposició ha criticat aquest gest retraient a Xavier Garcia Albiol haver deixat de banda el Badalonisme.

El text, presentat menys d'una hora abans de l'inici del ple per via d'urgència, s'oposa a l'amnistia per a qualsevol ciutadà, sigui quin sigui el delicte comès. Poc després de conèixer les intencions del PP, els grups d'ERC i el PSC han decidit registrar les seves pròpies mocions contràries a aquesta, totes dues rebutjades. L'oposició ha coincidit a acusar Albiol de mentir després que demanés el vot dels independentistes assegurant que el Badalonisme no tenia ideologia. El president del grup dels socialistes, Fernando Carrera, ha remarcat que després que l'alcalde fes campanya amagant el logo del Partit Popular, la moció presentada contra l'amnistia sí que l'inclou.

Presenten aquesta moció perquè els obliguen, el PP la presenta a tots els ajuntaments d'Espanya. Volen amagar que estan posant la ciutat a disposició dels interessos de Feijóo.

Per la seva banda, el republicà Àlex Montornès li ha recordat a Albiol que, sense ell, el Partit Popular no tindria tanta força a Badalona. Per això, l'acusa de segrestar la veu dels veïns independentistes. Albiol s'ha defensat considerant que no ha traït els seus votants, ja que, diu, mai ha amagat la seva ideologia.

Quan jo em vaig presentar a les eleccions els veïns independentistes sabien perfectament que ideològicament jo no ho sóc. Però quan governo ho faig per tots els veïns de Badalona, votin a qui votin.

Dolors Sabater, de Guanyem Badalona, ha acusat l'alcalde de tractar de delinqüents els qui no pensen com ell i de perseguir la seva ideologia. Des d'En Comú Podem, Aïda Llauradó ha defensat que oposar-se a l'amnistia significa posicionar-se en contra d'una solució política a un conflicte nacional. Ha recordat que els resultats de les eleccions generals representen una majoria progressista i plurinacional.