Els ocupants de l'antic B9 tenen deu dies per abandonar l'equipament

Els ocupants de l'antic B9 tenen deu dies per abandonar l'equipament
Susana Soldado
14/06/2024 - 13:37

Badalona - Els ocupants de l'antic B9 tenen un màxim de deu dies per abandonar l'equipament, després que el jutjat hagi rebutjat les mesures cautelars demanades per l'advocada d'una de les persones que hi viuen. El govern afirma treballar amb la màxima celeritat per procedir amb la desocupació de l'edifici si no marxen.

De moment, però, el jutge no ha posat una data concreta per al desallotjament. Així ho ha confirmat el primer tinent d'alcaldia, Juan Fernández, que ha assegurat al Badalona Matí que l'objectiu del govern local és revertir la situació d'inseguretat que viuen els veïns. Ara per ara, el jutge dona llum verda a la resolució de l'Ajuntament que donava deu dies als ocupants a l'antic institut B9 perquè marxessin de l'edifici pel seu propi peu. Juan Fernández, regidor de l'àmbit de Serguretat afirma que 'el serveis jurídics de l'Ajuntament treballa amb tota celeritat per acabar d'una vegada per totes amb el problemes d'inseguretat que provoca l'edifici'

L'advocada d'una de les persones que ocupa el B9 havia presentat un recurs al procés de desnonament, ja que entén que s'estan vulnerant els seus drets fonamentals. També demanaven que s'aturés cautelarment el desnonament, una petició que no s'ha acceptat i que la representant legal té previst recórrer. Resta, però, pendent conèixer la decisió del jutge respecte al recurs. Ara per ara, les advocades demanen una data concreta per al desnonament i que el govern treballi en una alternativa residencial per a les 150 persones que hi viuen. L'advocada Marta Llonch afirma que moltes de les persones que hi malviuen al B9 venen d'altres desallotjaments. 'Ells són els primers que volen marxar d'allà, si són desnonats, no s'evaporaran' alerta i defensa que 'el més lògic és que l'Ajuntament treballès en una alternativa.

Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, s'han produït tensions puntuals entre ocupants i veïns de la zona. El govern local afirma que s'hi ha incrementat el patrullatge de la Guàrdia Urbana i que s'han dut a terme algunes detencions i controls per substàncies estupefaents.

Desallotjar altres edificis municipals

El govern local ha explicat que ha iniciat el procediment administratiu per desallotjar la Masia de Ca l'Andal i l'antiga escola Lola Anglada. Segons ha assegurat Juan Fernández tots dos edificis municipals estan ocupats des de fa mesos i l'objectiu és recuperar-los.

En aquest sentit, el responsable de l'àmbit de seguretat ha explicat que dins el protocol per millorar les actuacions policials davant les ocupacions il·legals d'immobles aprovat fa uns mesos, existeix un apartat específic per desallotjar edificis municipals.