El Korfball Badalona campió en el bressol

El Korfball Badalona campió en el bressol
Ferran Vinaixa
07/11/2023 - 00:30

Badalona - El Club Korfball Badalona s'ha proclamat campió aquest cap de setmana de la 21a edició de l'International Korfball Tournament Stadskanaal'74 disputat a Països Baixos, bressol d'aquest esport. El conjunt badaloní es va desfer a la fase de grups del Wesseling alemany (9-4) i del Colegio do Sana brasiler (11-3). En els quarts de final va supera al VSD hongarès (10-8), i a les semifinals va guanyar al Nador marroquí (8-8 en el partit i 4-2 en els penals), per a la final guanyar a l'equip amfitrió, l'Stadskanaal holandès (11-9).

El corfbol o korfbal és un esport força particular que sembla que és nou però té més de 120 anys d'història. Va néixer als Països Baixos com a evolució del ringboll suec. Es tracta d'un esport característic. El juguen dos equips i cada equip intenta introduir una pilota dins d'una cistella de color groc. És un esport particular perquè és mixt, amb cada equip format per quatre homes i quatre dones, i l'àrea de joc es divideix entre les zones d'atac i defensa.

El corfbol es basa en els principis de la cooperació, la no-violència, la no especialització, l'habilitat i la coeducació, i tots aquests principis fan que el corfbol sigui un clar exemple de que és possible evitar la segregació per sexes a l'esport.

Catalunya competeix en l'àmbit internacional, ja que no existeix una selecció espanyola d'aquest esport, un dels pocs casos que això es produeix. En el torneig Stadskanaal'74, els de Badalona van coincidir amb un altre equip català de la lliga com és el Sant Llorenç KC, però també hi havia representants alemanys, brasilers, francesos, hongaresos, marroquins, escocesos i gal·lesos.

Per si no n'hi hagués prou, s'ha considerat la millor jugadora del torneig a una de les integrants del Club de Korball Badalona, la jugadora dominicana Jeanny Ruiz.