El LATIR Music Festival clou una setmana de propostes culturals llatinoamericanes

El LATIR Music Festival clou una setmana de propostes culturals llatinoamericanes
Judit Larios
23/07/2023 - 15:56

Badalona - El LATIR Music Festival, celebrat aquest dissabte a L'Escorxador, ha culminat la primera edició de la Setmana Cultural Llatinoamericana, que els organitzadors han considerat un èxit. L'esdeveniment va arrencar dilluns amb l'objectiu de crear una plataforma de diàleg entre els dos continents.

La programació de la Setmana Cultural incloïa taules rodones, exposicions d'art i propostes musicals procedents d'Amèrica Llatina que han tingut lloc en diversos espais de Barcelona, com el CCCB o la Casa Amèrica. Badalona, però, ha estat l'escenari del LATIR Music Festival, que ha clos la primera edició d'aquesta iniciativa. Els organitzadors s'han mostrat sorpresos davant la bona acollida de les diferents propostes i asseguren que la intenció és donar continuïtat a aquests espais d'exhibició cultural.

El festival de música ha reunit intèrprets diversos com a mostra de l'ampli panorama existent a l'Amèrica Llatina, combinant concerts de folklore, jazz o música reivindicativa. Paral·lelament, l'interior de l'Escorxador ha acollit un mercat artesanal on una trentena d'artistes de nombrosos països, sobretot llatinoamericans, han pogut vendre els seus productes. Entre les paradetes, s'hi podien trobar quadres, ceràmica, bijuteria i roba teixida a mà.

Mercat artesania latir