El llegat de Carme Guasch continua present en les Jornades Culturals

El llegat de Carme Guasch continua present en les Jornades Culturals
Berta Soler / Albert Guerra
27/09/2023 - 20:23

Badalona - En el marc del 25è aniversari de la mort de l'escriptora badalonina Carme Guasch, Òmnium Cultural i Anastàsies Badalona han volgut recordar la seva figura en unes Jornades Culturals. Avui una conferència i demà un recital musical omplen l'agenda d'aquestes trobades, on els familiars també tenen un paper destacat.

Una sala plena a vessar acollia aquesta tarda la primera activitat de les Jornades Culturals per recordar la figura i la persona de Carme Guasch. Es tracta de la conferència “La Carme pedagoga, la Guasch escriptora”, on s'ha recordat la professió i l'obra de l'autora i professora badalonina, però sobretot, s'ha rememorat la seva personalitat: una dona carinyosa, valenta i molt intel·ligent. Entre el públic, hi havia Montserrat Miralles, una de les seves millors amigues i la persona que va escoltar les seves darreres paraules.

WhatsApp Image 2023-09-27 at 20.21.00
La seu d'Òmniu Cultural al Barcelonès Nord, plena a vessar.

Des d'Anastàsies de Badalona, entitat que promou la dona, la cultura i la ciutat, estan convençudes que aquestes Jornades evocaran records a les amistats i els nets de la Carme. Escoltem a Anna Vives, Presidenta de l'associació, i Sílvia Soler, filla de Carme Guasch:

Des d'Òmnium Cultural, volen seguir potenciant la llengua a la nostra ciutat i creuen que el veïnat té molt present el llegat de la Carme. Escoltem a en Joan Sansa, encarregat de les activitats culturals de l'entitat:

La segona part d'aquestes Jornades Culturals se celebraran demà dijous a les sis de la tarda a l'Associació de Veïns del Centre de Badalona. Al badiu s'hi acollirà un recital musical i literari amb música a càrrec de Jordi Marfà.