El mag Eligio Palomino, menció honorífica a les gales internacionals del festival Li-Chang

El mag Eligio Palomino, menció honorífica a les gales internacionals del festival Li-Chang
Judit Larios / Berta Soler
26/02/2024 - 10:08

Badalona - Les gales internacionals del festival de màgia Li-Chang han exhaurit totes les entrades aquest cap de setmana. Mags d'arreu del món han deixat el públic bocabadat en les quatre gales que hi havia programades des de divendres i fins ahir. Hi participaven il·lusionistes d'arreu d'Espanya, Rússia, Corea del sud i França. Els malaguenys Javi Cruz i Anahí van ser reconeguts amb el premi del públic pel seu espectacle d'escapisme.

Entre les diferents propostes dels mags, també s'hi trobava la de Javier Luxor i Irene Lové, una parella de mentalistes madrilenys que va fer una demostració dels seus poders telepàtics. El coreà Young-Min Kim va oferir una actuació basada en la manipulació de sorra, mentre que el francès Gerard Le Guilloux va cloure les gales amb el clàssic truc de fer aparèixer coloms. Divendres també es va entregar la menció honorífica del festival, que enguany ha recaigut en Eligio Palomino, conegut com a Màgic Trebol. Aquest s'ha mostrat content de rebre el premi recordant la seva amistat amb Li-Chang, el mag badaloní que dona nom al festival.

La direcció del certamen de màgia ha volgut reconèixer la llarga trajectòria de Palomino. Després de 30 anys exercint com a mag, Palomino va patir un ictus que li va impedir tornar a pujar als escenaris. Tot i això, va continuar vinculat al món de l'il·lusionisme fundant 3 de Trébol, una escola i botiga de màgia.

El festival Li-Chang clourà aquest cap de setmana amb la gala jove solidària. Un espectacle ofert per a joves promeses del món de l'il·lusionisme que destina tots els fons recaptats a l'ONG Solidarimàgia. L'entitat farà arribar la màgia als hospitals, escoles i orfenats del Senegal.