El mal temps buida les platges el dia que arrenca la temporada de bany

El mal temps buida les platges el dia que arrenca la temporada de bany
Judit Larios
03/06/2023 - 19:18

Badalona - L'inici de la temporada de bany aquest dissabte ha estat marcat pel mal temps. El dia en què el servei de salvament ha entrat en funcionament ha estat molt tranquil per als socorristes, ja que les poques persones que han baixat a la platja han marxat tan bon punt ha començat a ploure.

Els qui han decidit passar el matí a la platja ho han fet per passejar-hi, jugar o seure a la sorra. Pocs s'han atrevit a ficar-se a l'aigua i, els que ho han fet, només s'han mullat els peus perquè encara han trobat l'aigua massa freda. Al migdia, els núvols han començat a descarregar i les platges s'han buidat del tot. Els usuaris esperen que aviat el bon temps els permeti gaudir del litoral badaloní.

Tot i que alguns usuaris estan disconformes amb el fet que les dutxes no funcionin, la majoria admet que és una mesura necessària per fer front a la sequera. Entenen el motiu pel qual estan fora de servei i no consideren que haver de netejar-se a casa sigui un problema.

Aquest dissabte també s'ha posat en funcionament el servei d'acompanyament a l'aigua per a persones amb diversitat funcional. La platja del Pont del Petroli i la del Pont d'en Botifarreta disposen d'una cadira amfíbia perquè també puguin gaudir banyant-se. Tot i això, alguns usuaris lamenten que les platges encara no estan prou adaptades per a les persones amb mobilitat reduïda. Assenyalen que la falta de passarel·les de fusta que arribin fins al mar els impossibilita moure's per la sorra amb cadira de rodes.

Durant la temporada de bany, que s'allargarà fins al 17 de setembre, hi haurà servei diari de socorrisme des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda. També s'activa el dispositiu de vigilància de la Guàrdia Urbana i la neteja diària de les platges, entre altres serveis.