El malestar i l'angoixa, un repte de salut pública

El malestar i l'angoixa, un repte de salut pública
Sara Nicolás
10/10/2023 - 13:48

Badalona - L'eslògan del Dia Mundial de la Salut Mental d'enguany posa el focus en els drets de les persones amb problemes de salut mental. Badalona Serveis Assistencials afegeix, a més, que la salut mental requereix un treball transversal i organitza una jornada de conferències i taules rodones per parlar de tots els projectes que garanteixen l'atenció i millora dels pacients.

L'encarregada d'obrir aquesta xerrada, que ha tingut lloc a l'Hospital Municipal de Badalona, ha estat la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana. El malestar emocional i l'angoixa generalitzada, assegura, s'han convertit en un repte de salut pública durant els darrers anys, sobretot en el sector més jove.

XERRADA BSA SALUT MENTAL

Casamitjana manifesta que des de la Generalitat es treballa per poder garantir el dret de les persones a ser ateses per professionals. Matisa, però, que molts dels casos actuals poden tractar-se a l'atenció primària i que el que cal és escoltar a les persones que pateixen de problemes de salut mental.