El mapa del Barcelonès Nord es tenyeix de vermell, menys a Tiana on guanya Junts+

El mapa del Barcelonès Nord es tenyeix de vermell, menys a Tiana on guanya Junts+
Laia Martínez | Paula Russiñol
13/05/2024 - 01:45

Barcelonès Nord - Si analitzem els vots a escala comarcal, la gran majoria de municipis del Barcelonès Nord es tenyeixen del vermell del PSC, menys a Tiana on Puigdemont guanya àmpliament. El partit que ha perdut més força és Esquerra Republicana.

Victòria contundent de Salvador Illa a Santa Coloma de Gramenet, amb el 46,90% dels vots, i també a Sant Adrià de Besòs, amb un 38,58%. Els colomencs tornen a confiar en el PSC, que té l'alcaldia. Recordem que Illa anunciava fa uns dies la voluntat que l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, sigui la consellera d'Interior.

12M SANTA COLOMA
Font: Gencat
  • SANTA COLOMA DE GRAMENET

El Partit Popular creix vuit punts a Santa Coloma, amb el 12,82% dels vots. VOX també suma força i es posiciona en tercer lloc, superant el 10% dels vots. Un tant per cent del partit d'extrema dreta que contrasta amb ERC, que no arriba al 10% i baixa 1.070 votants. Els republicans es desinflen i passen de ser segona a quarta força. Comuns Sumar baixa gairebé tres punts i rep el suport de gairebé el 7% dels votants i creix Junts+, en un 5%. La CUP, en canvi, baixa, amb un 2% dels vots. Un altre damnificat en aquests comicis és Ciutadans, que han tret prop d'un 2%, caient set punts, a Santa Coloma. Aliança Popular rep el suport de 417 colomencs, i obté un 1%.

12M SANT ADRIA
Font: Gencat
  • SANT ADRIÀ DE BESÒS

A Sant Adrià, però, VOX puja en segon lloc amb el 13,56%. Qui ha rebut un suport destacable al municipi adrianenc és la candidatura d'Alejandro Fernández, amb el 13,45% dels vots. De ser la segona força, ha passat a ocupar el quart lloc la candidatura de Pere Aragonès, on ha caigut gairebé set punts. Junts+ creix un punt, amb el 8,60%, mentre Comuns Sumar compta amb el 6% del suport, baixant gairebé tres punts. La candidatura de Laia Estrada perd suport i assoleix un 1,98% dels vots. A més, amb un 1,57% dels vots, la candidatura d'Orriols supera la formació taronja, que perd set punts, i aconsegueix un 1,12%.

12M MONTGAT
Font: Gencat
  • MONTGAT

A Montgat, el PSC ha guanyat amb un 28,6% dels vots i molt per darrere ha quedat la candidatura de Carles Puigdemont, com a segona força, amb el 17,7%. Els republicans són tercera força amb el 15,76% de vots. Els populars guanyen suport i es posicionen en quart lloc, obtenint un 12% dels vots, mentre VOX supera el 8% dels vots. En canvi, la candidatura d'Albiach aconsegueix el 7,26% de vots, i la CUP també empitjora resultats rebent el 3% del suport.

12M TIANA
Font: Gencat
  • TIANA

El municipi amb un perfil més diferenciat és Tiana, on Junts+ guanya contundentment amb el 30,97% dels vots. La formació ja va guanyar fa tres anys, però ara ha incrementat la confiança dels votants. El PSC millora resultats i desbanca ERC en segona posició, amb el 22,17% dels vots. Els republicans, per la seva banda, compten amb el 14%. A Tiana, els populars han guanyat suport, amb el 10,17%. Comuns Sumar obté el 5,75%, i perden vots la CUP, amb el 4,77%, i VOX, amb el 4%.