El Mercat de la Misèria i la crema de contenidors, al focus de les fronteres de Badalona

El Mercat de la Misèria i la crema de contenidors, al focus de les fronteres de Badalona
Sara Nicolás
25/01/2024 - 12:47

Badalona - Badalona i Sant Adrià de Besòs ultimen els detalls d'un operatiu amb Policia Nacional i Mossos d'Esquadra per augmentar la presència policial i els controls als seus barris fronterers. La regidoria de seguretat s'ha reunit ja amb Santa Coloma, per abordar la crema de contenidors als dos municipis, i amb Montgat per iniciar també una coordinació policial. La darrera trobada serà amb Tiana el 2 de febrer.

Entrevistat al Badalona Matí, el regidor de Seguretat, Juan Manuel Ruiz, ha manifestat l'aposta de Badalona per augmentar la col·laboració policial amb Sant Adrià de Besòs als barris de El Remei, Sant Roc i Artigues. Ha destacat les molèsties que el Mercat de la Misèria ocasiona als veïns de la zona.

Volem fer una bona operativa a la frontera entre Sant Adrià i Badalona. Més presència policial, més controls i que se sentin incòmodes amb aquest tipus d'activitat que crea molta molèstia als veïns.

Pel que fa a la frontera amb Santa Coloma de Gramenet, Ruiz assegura que el focus està posat en la crema de contenidors. El regidor, que ha xifrat en 253 els contenidors cremats el 2023, explica que ambdues ciutats comparteixen punts calents d'aquest tipus d'actes delictius.

Tornant a la ciutat, Badalona recuperarà la pròxima setmana els sis vigilants de seguretat dels edificis municipals després que finalitzés el contracte.

Recuperarem aquesta figura i en 24/48h s'adjudicarà el servei perquè torni als edificis municipals. Estem preparant un contracte definitiu que tindrà durada d'un any i que es podrà renovar.

D'altra banda, el regidor de seguretat explica que el govern està molt satisfet amb la posada en marxa del Grup Especial d'Intervenció Policial. Destaquen, sobretot, la capacitat de la unitat per prevenir possibles delictes a través de dispositius estàtics a punts calents de la ciutat.