Montgat - Apropar una cultura gastronòmica a la ciutadania, defensar la sostenibilitat a l'hora d'omplir el cistell, difondre hàbits saludables i, finalment, potenciar el consum. Tot això és el que busca la primera edició del Gastromercat. Amb ell, el Mercat de Montgat oferirà tallers de cuina i xerrades sobre alimentació durant tot el mes. Ho detalla la responsable de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Montgat, Anna Giménez:
Cada dimecres hi haurà activitats com xerrades sobre alimentació, cuina antiinflamatòria... o tallers de cuina, cuines de sushi, pasta, arrossos... Una activitat al mercat diferent de la que estem acostumats
La xef Ada Parellada ha inaugurat aquesta iniciativa, que ha considerat “molt necessària” pel sector. Sota el títol “Què pebrots significa l'alimentació sostenible”, Parellada ha ofert una xerrada on ha conscienciat els assistents sobre l'impacte que ocasionem a l'entorn quan comprem i la importància de canviar els hàbits, donant suport, per exemple, al comerç de proximitat. Així ho ha dit:
La nostra compra és una creadora de paisatge. Gràcies al que comprem, permetem que la població continuï fixada al territori; que quan sortim de l'àrea metropolitana, continuem trobant paisatges amb diversitat...I anar seguint
Per tothom qui no s'ho vulgui perdre, les xerrades són gratuïtes i els tallers tenen un cost de 5 euros. Per accedir-hi, cal inscriure's prèviament al web del consistori.