El 'Messi dels escacs' es diu Faustino Oro i viu a Badalona

El 'Messi dels escacs' es diu Faustino Oro i viu a Badalona
Laia Martínez | Carles Tornero
12/04/2024 - 19:50

Badalona - El 'Messi dels escacs' només té 10 anys i viu a Badalona. Parlem del jove argentí Faustino Oro, qui recentment ha derrotat al número 1 del món, Magnus Carlsen, de 33 anys, a una partida ràpida. Tota una fita històrica. El jove prodigi ha estat entrevistat aquest dijous al BDN 360º. És jove i amb les idees molt clares. Les seves virtuts per jugar d'aquesta forma als escacs l'empeny a mirar de convertir-se en Gran Mestre. Si ho aconseguís a curt termini, faria història. Explica que la diferència entre el joc que es juga aquí respecte de l'Argentina és que el nivell és molt més dur, per la gran varietat de jugadors que hi ha.

Tot i que les victòries l'acompanyen sovint, alguna derrota també ha hagut d'afrontar. Diu que, en aquest cas, se n'aprèn molt dels errors. I, de fet, això és el que vol: continuar millorant. Faustino juga de forma presencial i online. El joc virtual li agrada molt més.

Faustino Oro és Mestre FIDE, des del 2023. Es tracta d'un dels títols oficials que atorga la Federació Internacional d'Escacs i que té com a requisit tenir una puntuació mínima de 2.300. Una puntuació que el jove prodigi ja ha superat. Tot un rècord per Faustino, que és el jugador més jove de la història en esdevenir Mestre FIDE.

Entrevista sencera al BDN 360º: