El meteoròleg badaloní Tomàs Molina assegura que és imperatiu adaptar-nos al canvi climàtic

El meteoròleg badaloní Tomàs Molina assegura que és imperatiu adaptar-nos al canvi climàtic
Raquel Moreno Escudero
15/04/2024 - 11:44

Badalona - Cal planificar des d'Europa com adaptar-nos al canvi climàtic i reduir així les emissions de diòxid de carboni. És un dels principals reptes que el meteoròleg badaloní Tomàs Molina vol assumir si és escollit eurodiputat a Brussel·les el proper 9 de juny. Molina, recordem, es presenta com a independent en el número 2 a les llistes d'Esquerra Republicana a les eleccions europees amb Ara Repúbliques, la coalició d'EH Bildu, el BNG i Ara Més.

El meteoròleg i físic badaloní Tomàs Molina assegura que és urgent reduir les emissions de diòxid de carboni per a que la temperatura global no segueixi augmentant. També cal aplicar mesures com la reutilització de l'aigua per al consum humà amb el suport de les dessalinitzadores, la climatització de les escoles i la plantació de més arbrat als carrers, entre d'altres. Aquest mes d'abril, alerta, ja hem superat els 30 graus. Calen actuacions urgents, diu, per per front a l'emergència climàtica.

És imperatiu adaptar-nos al canvi climàtic. Només cal observar el litoral badaloní o les temperatures d'estiu al mes d'abril. Calen plans d'adaptació per mitigar les emissions

Molina ha assegurat haver rebut propostes de totes les branques polítiques abans de presentar-se amb Esquerra a les eleccions europees. Malgrat mai hagués pensat fer el salt a la política, admet que, després d'estar acostumat a caure bé, tem que això canviï.