El moviment 'No esteu soles' denuncia abandonament institucional després d'un any de les agressions sexuals al CC Màgic

El moviment 'No esteu soles' denuncia abandonament institucional després d'un any de les agressions sexuals al CC Màgic
Anna García de Albéniz / Jordi Ribàs / Rafa Tejada
21/03/2024 - 14:17

Badalona - El moviment “No esteu soles” assegura que dels diferents casos d'agressions sexuals denunciats al Centre Comercial Màgic i el seu entorn, fa més d'un any, tres s'haurien arxivat. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, un dels casos s'ha arxivat provisionalment perquè un dels autors dels fets no ha estat identificat durant la investigació.

El col·lectiu, que aplega entitats i sindicats, denuncia abandonament institucional i que el centre no hauria aplicat mesures correctores. Ho han exposat aquest dijous en una roda de premsa davant de l'edifici dels jutjats del Carrer Prim. “No esteu soles” apunta que el centre comercial opera amb normalitat sense haver posat en marxa cap mena de protocol d'atenció a la víctima. A més, denuncien que no s'ha instal·lat un punt lila a la zona, tal i com havien sol·licitat després dels episodis denunciats. Teresa Prados, portaveu de No esteu soles, assenyala que tampoc s'ha apostat per la seguretat, ja que no s'hauria reforçat el personal.

WhatsApp Image 2024-03-21 at 11.52.46 (3)

El govern local afirma entendre el sentiment d'indefensió de l'entorn de les víctimes, però recorda que la situació està en mans d'altres institucions, especialment del sistema judicial. Preguntada sobre els punts liles a la tertúlia del BDN360º, la regidora de Recursos Humans i Contractació, Eva Guillén, ha matisat que l'Ajuntament només els instal·la, també al Màgic, quan hi ha esdeveniments multitudinaris.

El moviment “No esteu soles” denuncia també manca de suport psicològic en aquests casos. En aquest sentit, asseguren que cal invertir en sanitat per pal·liar la manca de recursos actual. El comitè ha dut a terme aquest acte per fer-se escoltar, perquè asseguren sentir-se abandonades per part de les institucions. Per cert que també s'han referit a la sentència de Dani Alves. Prados ha manifestat que es tracta d'un reflex del sistema de justícia actual. I es que assegura que no ofereix cap mena de garantia a les víctimes deixant agressors sexuals al carrer impunement.

La roda de premsa del col·lectiu ha estat prèvia al judici que s'ha celebrat al jutjat d'instrucció número 4 per uns fets posteriors a les agressions sexuals. Teresa Prados va denunciar un vigilant de seguretat del Màgic per un delicte lleu d'amenaces i coaccions mentre repartia uns cartells informatius al centre comercial, unes acusacions que el treballador ha negat. El jutge, després d'escoltar ambdues parts i consultar les càmeres del centre, ha absolt l'acusat perquè, tot i que pogués proferir algun comentari desafortunat que no s'ha pogut provar, considera que la seva actitud no és constitutiva d'una infracció penal.

  • Notícia íntegra emesa a l'informatiu edició migdia: