El moviment veïnal aixeca la veu davant l'auge de l'extrema dreta

El moviment veïnal aixeca la veu davant l'auge de l'extrema dreta
Laia Martínez / Jaume Ribó
07/07/2023 - 17:42

Badalona - El moviment veïnal, preocupat, fa una doble crida de cara a les eleccions generals d'aquest 23 de juliol. Per una banda, demana als partits que no apostin per polítiques que inciten a l'odi i que intenten dividir la ciutadania. I també conviden els electors a sortir a votar per combatre l'extrema dreta. La Confederació estatal d'associacions veïnals ha fet públic un comunicat, en què mostren el temor de la irrupció de la ultradreta en el panorama polític i mediàtic. En aquest sentit, denuncien el perill que desapareguin valors socials i creixin missatges racistes, masclistes, misògins, xenòfobs o homòfobs.

El president de l'entitat que engloba el moviment veïnal espanyol, el badaloní Julio Molina, també president de la FAVB, demana que diumenge 23 de juliol es converteixi en un exemple de participació cívica i democràtica.

Sense citar el nom del partit, la Confederació Estatal es refereix a l'auge de Vox arreu del país i tem que el seu resultat el proper dia 23 condicioni la governabilitat a Espanya. Molina insisteix que la ciutadania exerceixi el seu dret a vot, apunta, tan necessari per parar aquesta realitat que comença a ressorgir a ajuntaments de diferents municipis de l'Estat.

En el comunicat conviden a associacions veïnals, partits polítics amb representació institucional o a la ciutadania, entre altres, a defensar les llibertats i lluitar per consolidar els drets humans enfront d'aquells que els volen minimitzar.