El nou gerent de l'Ajuntament preveu 'canvis profunds' més enllà d'ampliar la plantilla

El nou gerent de l'Ajuntament preveu 'canvis profunds' més enllà d'ampliar la plantilla
Judit Larios
22/05/2024 - 13:51

Badalona - El nou gerent de l'Ajuntament de Badalona vol redistribuir les càrregues de treball dels empleats amb major saturació i detectar les àrees on cal contractar més personal. Jofre Clofent, que va assumir el càrrec divendres passat, també s'ha fixat com a objectiu un canvi més profund en el funcionament de l'administració.

Clofent ha anunciat que aquesta mateixa setmana s'incorporarà una nova directora de contractació pública a l'Ajuntament. D'aquesta manera, el nou gerent planeja incrementar la planificació d'aquest tipus de contractació, que lamenta que actualment és mínima. Precisament, una de les seves prioritats és l'ampliació de la plantilla, tot i que evita concretar una xifra a l'espera d'estudiar les necessitats de l'Ajuntament. Això sí, defensa que manca un càrrec directiu en l'àmbit de Serveis Socials i un altre en el de Seguretat. Mentrestant, les primeres mesures que s'implementaran al consistori passaran per agilitzar els procediments administratius més habituals. Els canvis podrien arribar passat l'estiu.

Hi ha una certa por a l'assumpció de responsabilitats que implica que es necessitin massa signatures i massa validacions de signatures. Simplificant els circuits ja guanyem temps.

Aquestes mesures han de servir, explica, perquè la maquinària del consistori no s'aturi mentre se'n desenvolupen d'altres més profundes. I és que Clofent aposta per una reformulació que no es limiti als processos de treball.

Ha d'haver-hi canvis profunds: de cultura organitzativa, de valors, de missió... és a dir, no és només un canvi de llocs de cadires, sinó també de mentalitat de la casa.

Per definir les seves propostes, el primer pas que durà a terme aquesta nova figura al capdavant del consistori és analitzar els informes ja existents sobre l'estat de l'administració, encara que sospita que podrien estar desactualitzats.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí: