El Parc de Can Solei i Ca l'Arnús: l'únic refugi climàtic per superar la xafogor

El Parc de Can Solei i Ca l'Arnús: l'únic refugi climàtic per superar la xafogor
Laia Martínez / Jordi Ribàs / Íngrid Vicent
22/08/2023 - 12:54

Badalona - Aquesta calor extrema que patim fa que molts ciutadans busquin racons naturals, lluny de zones asfaltades i amb poca brisa. L'únic punt que hi ha al municipi, per als seus 223.506 habitants, el podem trobar dins el parc de Can Solei i Ca l'Arnús.

AMB REFUGI CLIMATIC

Sota els sostres naturals que formen les fulles humides dels arbres situats en parcs i espais verds de la ciutat, és habitual la presència de ciutadans que necessiten protegir-se de les elevades temperatures. Tant si és per passejar el gos, caminar entre la vegetació abundant o, fins i tot, fer estiraments, aquestes àrees d'ombra permet als veïns sortir de l'asfaltat urbà i la calor intensa que es genera. Es tracta de refugis climàtics que proporcionen cert grau de confort ambiental, sobretot per aquelles persones que no disposen d'aire condicionat o ventiladors a les seves llars.

IMG_20230822_110030

IMG_20230822_110049

El veí Mario Aspano passeja amb la gossa en aquest parc perquè, diu, és l'únic lloc on poden venir. 'A les fonts de la platja no hi ha aigua des de fa mesos i no ens podem refrescar'

En el cas del Pol Gatell, que no té aire condicionat a casa, confessa que aquesta calor és insuportable. 'Sortir per aquests tipus de parcs ajuda'

IMG_20230822_110053

Tot i que hi ha altres veïns que prefereixen la brisa del mar. Així ho considera Francisco Delgado, qui passeja la seva gossa pel parc i també pel litoral badaloní.

En tot cas, tots coincideixen que calen més àrees que permetin subsistir amb certa tranquil·litat les altes temperatures d'aquests dies. I, fins i tot, una ajuda per evitar que aquests espais naturals pateixin en excés les conseqüències de la sequera.

La Laia Conill considera que hi ha molt poques zones com aquesta de les quals poder gaudir. I si no plou, afegeix, no hi ha aigua i, per tant, els arbres no creixen. El parc de Can Solei i Ca l'Arnús, diu, comença a estar malament, a causa de la manca de pluges.

Aquests parcs, on la vegetació és abundant i els terres no estan pavimentats, la calor es redueix i queda absorbida per les superfícies naturals. Els llacs i les basses, a més, reflecteixen els rajos de sol i, tot plegat, afavoreix que hi hagi un millor clima.