El Parc Turó Caritg, un pulmó verd degradat al bell mig de la ciutat

El Parc Turó Caritg, un pulmó verd degradat al bell mig de la ciutat
Àlex Sisó / Berta Soler
18/08/2023 - 13:28

Badalona - L'Associació de Veïns Turó d'en Caritg reclama a l'actual executiu local que inverteixi en el manteniment del parc per revertir la situació d'abandonament en la que, assegura, es troba des de fa anys. Els veïns lamenten que, tot i que porten més d'una dècada lluitant per revitalitzar el parc Turó Caritg, cap dels governs que han passat per la ciutat han fet cas a les seves demandes i projectes.

papererea

Bancs i papereres trencades, fonts inservibles, paviments fets malbé i perillosos forats en zones de pas. Són només algunes de les problemàtiques que pateix el Parc Turó Caritg, un gran pulmó verd de 6 hectàrees, situat entre els barris de la Salut i Sistrells i que va ser inaugurat en diferents fases a la dècada dels noranta. Javier Cabrera, president de l'Associació de Veïns Turó d'en Caritg, confia que el nou govern actuï i faci la inversió necessaria per la neteja, el manteniment i per prevenir actes incívics i vandàlics.

fuente

Incivisme com el d'algunes persones que van al parc a fer botellot, les quals deixen gots, ampolles i altres residus escampats per tot arreu. Els veïns també denuncien que el parc s'ha convertit en un pipicà, on els propietaris de mascotes no recullen els excrements i les pixades de gos han corroït perillosament la base de molts fanals. Alguns dels veïns que acostumen a passejar pel Parc Turó Caritg lamenten que un indret amb gran potencial turístic i amb vistes privilegiades estigui fet malbé.

PARC TURO

Des de l'Associació de Veïns Turó d'en Caritg reconeixen que el manteniment del parc té un cost elevat pels pressupostos de la ciutat. És per això que l'any 2012 van presentar un projecte per museïtzar els canons amb refugis antiaeris que hi ha al recinte. L'objectiu era destinar els beneficis de les visites al manteniment del parc. Una altra de les propostes veïnals presentades va ser la creació d'un parc de tirolines. Els veïns lamenten que cap govern ha fet cas als seus projectes.