El Parlament tindrà 5 diputats badalonins, una fita històrica: qui són?

El Parlament tindrà 5 diputats badalonins, una fita històrica: qui són?
Paula Russiñol
13/05/2024 - 00:53

Badalona - El Parlament de Catalunya tindrà 5 diputats badalonins, una fita històrica. És el cas d'Andrea Zapata del PSC, Jaume Giró de Junts+, Juan Fernández i Rosa del Amo del PP i actuals regidors del govern local, i Susana Segovia, de Comuns-Sumar.

  • La socialista Andrea Zapata, nascuda l'any 1996, és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Membre de la Joventut Socialista de Catalunya, va ser regidora a l'Ajuntament de Badalona entre els anys 2019 i 2023.
  • Per altra banda, Jaume Giró, de Junts+, nascut l'any 1964, va ser conseller d'Economia i Hisenda a la Generalitat de Catalunya entre maig de 2021 i octubre de 2022. Amb una àmplia experiència en el món empresarial, va ser president de Giró Consultants i director general de la Fundació Bancària La Caixa entre 2014 i 2019. També ha estat vinculat al sector energètic i ha treballat a empreses com Gas Natural o Repsol.
  • Pel que fa als populars s'incorpora al Parlament Rosa del Amo. Nascuda l'any 1978, és graduada en Ciències de la Comunicació i des del 2015 és cap de comunicació del PP de Badalona. És regidora de l'Ajuntament de Badalona des del 2019 i actualment és 4a tinent d'alcaldia i responsable de la regidoria de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones del govern local.
  • Al grup parlamentari del PP també s'hi afegeix el badaloní Juan Fernández. Nascut l'any 1986, és membre del Comitè Executiu del PP i va ser vicesecretari general de Noves Generacions de Catalunya entre 2008 i 2016. Actualment, és primer tinent d'alcaldia al govern de Badalona i responsable de l'àmbit d'Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esport i Seguretat.
  • Finalment, qui també serà diputada al Parlament serà Susana Segovia. Ho farà al grup de Comuns Sumar. Segovia és diputada al Parlament des de 2018. Ha treballat 12 anys a l'Equador com a representant de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament com a experta en participació ciutadana.