El ple nomena Joan Walter nou síndic defensor de la ciutadania de Badalona i canvia de nou les sessions plenàries

El ple nomena Joan Walter nou síndic defensor de la ciutadania de Badalona i canvia de nou les sessions plenàries
Judit Larios/ Raquel Moreno
28/11/2023 - 00:58

Badalona - El ple d'aquest mes de novembre també ha servit per fer oficial el nomenament de Joan Walter com a síndic defensor de la ciutadania de Badalona que relleva així a Armand Soler, que es jubila després de 20 anys en el càrrec. Ho ha fet amb els vots a favor del Partit Popular i el PSC, l'abstenció d'Esquerra Republicana i els vots en contra de Guanyem i Badalona en Comú Podem. Precisament ambdós grups municipals han mostrat el seu rebuig a una figura, diuen, que no ha estat consensuada per tots els partits ni representarà, lamenten, els drets de la ciutadania. La presidenta dels comuns, Aïda Llauradó, ha titllat Walter de no defensar els drets humans.

El president del grup municipal socialista, Fernando Carrera, ha volgut donar a Walter un vot de confiança malgrat tenir dubtes de la seva idoneïtat en el càrrec per la seva vinculació amb el Partit Popular. Reconeix però la seva trajectòria i d'estima cap a la ciutat.

D'altra banda, amb l'abstenció de Badalona En Comú Podem, ERC i el PSC, i el vot en contra de Guanyem s'ha aprovat la modificació de la celebració del ple ordinari, que a partir d'ara serà el primer dilluns de cada mes. El motiu és, segons ha explicat el govern, la incompatibilitat de les tasques de l'alcalde arran del seu nomenament com a membre titular del Consell d'Europa i suplent del Comitè Europeu de les Regions, a més de vocal de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.