El ple ordinari aprova l'estructura de costos del nou contracte de neteja, amb un pressupost de 500 milions d'euros

El ple ordinari aprova l'estructura de costos del nou contracte de neteja, amb un pressupost de 500 milions d'euros
Raquel Moreno/ Judit Larios
06/02/2024 - 00:21

Badalona - El ple d'aquest mes de febrer també ha aprovat amb l'abstenció de Guanyem i Badalona en Comú Podem, i els vots favorables d'ERC, PSC i el govern del Partit Popular l'estructura de costos del nou contracte de neteja. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que amb aquesta aprovació l'executiu municipal podrà presentar els nous plecs del servei entre finals del mes d'abril i principis de maig. Un nou contracte, recordem, que tindrà una vigència de dotze anys, amb un pressupost de prop de 500 milions d'euros, i que incorporarà novetats com la substitució total dels vehicles de neteja i dels contenidors.

També s'ha aprovat amb l'abstenció del PP i els vots a favor de l'oposició la moció presentada pel grup municipal de Badalona En Comú Podem per demanar la reactivació del departament d'eficiència energètica de l'Ajuntament de Badalona. En aquest sentit, el govern s'ha compromès a fer-ho amb la incorporació d'un segon tècnic a càrrec del servei.

Finalment, la moció per a la millora i dignificació de les infraestructures educatives de Badalona presentada per l'oposició ha estat aprovada per unanimitat. La comunitat educativa, que ha demanat la paraula al ple, reclama un pla integral de remodelació i modernització de tot els centres educatius públics de la ciutat.